Газ у серпні подешевшає / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка діятиме у серпні.

Читайте такожУкраїна накопичила у сховищах 16,2 мільярда кубів газу

Відповідно до постанови уряду від 5 червня, ціна становитиме 4 653,54 грн за 1 тис. куб. м, що на 5,1% менше порівняно з липнем, повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

У компанії зазначили, що кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- або міськгазу. Постачальники газу зобов'язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.

Повідомляється, що в цілому з квітня цього року ціну, за якою «Нафтогаз» продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів (ПСО), знижено на 25,4%.

Як повідомляв УНІАН, згідно з постановою Кабінету міністрів України, з червня «Нафтогаз» зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків - ціна для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі про середню митну вартість газу за минулий місяць, середньозважена ціна на Українській енергетичній біржі і ціна за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія зобов'язана обирати з них найнижчу.