Дешевий газ для Луганської ТЕС коштуватиме бюджету 300 млн грн щомісяця / фото УНІАН

Прийняте Кабінетом міністрів України рішення, згідно з яким Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" зобов'язана продавати природний газ компанії "ДТЕК Схід Енерго" за ціною на 40% нижчою, ніж діюча ціна на газ для населення, коштуватиме бюджету України до 300 мільйонів гривень щомісяця.

Читайте такожЛуганська ТЕС перейшла на газ замість вугілля

Про це на сторінці в Facebook повідомив "Нафтогаз".

Відео дня

У компанії відзначили, що прийняте рішення Кабміну буде коштувати НАК, а, відповідно, і державному бюджету від 100 до 300 мільйонів гривень щомісяця.

"Тепер одна компанія-немонополіст отримає право купувати у нас газ на 40% дешевше, ніж населення", - сказано в повідомленні.

Прес-служба нагадала, що на випадок раптового припинення транзиту газу з боку Росії "Нафтогаз" залучив кошти та закуповує додаткові обсяги газу.

У компанії іронічно зауважили, що вугілля для Луганської ТЕС також можна було закупити й запастися заздалегідь.

"Але вугілля - це зовсім інша справа. Його ж заздалегідь не завезеш і не накопичиш. Чи не так? І хто б міг подумати, що Росія так підступно вчинить з жителями Луганської області, яким щойно обіцяла свої паспорти. Така прикра несподіванка. Правда?", - додали в НАК.

Як повідомляв УНІАН, учора, 15 серпня, Кабінет міністрів України зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" продавати природний газ компанії "ДТЕК Схід Енерго" за ціною на 40% нижче, ніж чинна ціна на газ для населення, що повинно забезпечити безперебійне постачання енергоресурсів в Луганській області.

29 липня Луганська теплоелектростанція (Луганська область), що належить компанії "ДТЕК Східенерго" перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на постачання енергоносіїв в Україну.

Голова Луганської обласної держадміністрації (ОДА) Віталій Комарницький зазначив, що перехід на використання газу значно дорожче і попросив уряд надати пільгову ціну на блакитне паливо.