Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України скасував своє рішення про виведення Калуської теплоцентралі (ТЕЦ) з державної власності у комунальну. Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожАпеляційний суд розблокував приватизацію держкомпанії «Центренерго»

«Ми повернули Калуську ТЕЦ у державну власність. До цього були прийняті рішення, щоб передати її у комунальну власність, це можна пов'язувати з різними обставинами. Хтось говорить про те, що окремі люди хотіли таким чином встановити над нею контроль. Хтось пов'язує з рейдерськими атаками», - сказав він.

Відео дня

За словами прем'єра, таке рішення дозволить містянам без проблем пройти опалювальний сезон.

«Ми прийняли рішення повернути цей дуже важливий об'єкт у державну власність. Для того, щоб бути впевненими, що люди не залишаться без тепла взимку і будуть захищені від несподіванок під час опалювального сезону», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2019 року Кабмін прийняв рішення вивести Калуську ТЕЦ із державної власності.

Пізніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пояснили, що станція була виведена з державної власності і передана у комунальну власність міста Калуша з умовою використовувати її за призначенням і не відчужувати в приватну власність.

Довідка УНІАН. Калуська ТЕЦ введено в експлуатацію в 1967 році, є основним енергетичним джерелом промислового комплексу і житлово-комунального сектора м. Калуш (Івано-Франківська обл.), входить до складу Острова Бурштинської ТЕС, який працює з Європейською мережею системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E). Встановлена електрична потужність Калуської ТЕЦ становить 200 МВт, теплова потужність - 590 Гкал/год.

Колишній міністр енергетики Ігор Насалик з 2006 по 2014 рік був мером міста Калуш.