У Новояворівську почалася подача тепла / фото УНІАН

У Львівській області в місті Новояворівськ сьогодні вже почалася подача тепла городянам, а в Новому Роздолі запуск теплопостачання намічено на завтра, йдеться в повідомленні Кабінету міністрів на урядовому порталі.

Читайте такожГончарук запевняє, що опалення не подорожчає через скасування обмежень на тарифи

«Сьогодні вранці розпочато нагрів систем, упродовж дня в оселі жителів міста Новояворівськ почне надходити тепло. У Новому Роздолі продовжують ремонтні роботи. Бригади працюють безперервно, вже ліквідували чотири пориви на трасах. Запуск опалення заплановано на завтра», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що після передачі теплоелектроцентралей цих міст в управління НАК «Нафтогаз України», майже всі працівники оформлені на роботу і вже отримали перші виплати заробітної плати.

«Уряд притягнув до дисциплінарної відповідальності керівництво АРМА за допущення зриву опалювального сезону в регіоні і відсторонив його від виконання обов'язків», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у містах Новояворівськ і Новий Розділ Львівської області, в яких проживає майже 60 тисяч жителів, через безгосподарність приватного керуючого майном ТЕЦ, «Гарант Енерго М», опалювальний сезон виявився під загрозою зриву.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), розірвало договір з попереднім керуючим майна «Гарант Енерго М», який не забезпечив підготовку обох станцій до початку опалювального сезону.

20 листопада новий керуючий Новояворівської і Новорозділської ТЕЦ, компанія «Нафтогаз Тепло» (входить до складу НАК «Нафтогаз України»), отримав ліцензії на виробництво теплової та електричної енергії.