Ілюстрація REUTERS

У посольстві Сполучених Штатів Америки пояснили важливість санкцій проти проекту з будівництва газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє посольства США в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також"Північний потік-2" очолює колишній агент Штазі – ЗМІ

"Закон про національний оборонний бюджет США, підписаний президентом Трампом, посилює допомогу Україні у сфері безпеки і підтверджує сильну двопартійну підтримку України. Ним передбачено 300 млн доларів на допомогу у захисті суверенітету і територіальної цілісності від агресії Росії", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, американські дипломати заявили, що закон про національний оборонний бюджет США також включає санкції проти проекту «Північний потік-2».

«Якщо не зупинити «Північний потік-2», це серйозно підірве європейську регіональну енергетичну безпеку і створить для Росії інструмент для примусу України та інших європейських партнерів», - наголосили у посольстві.

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня президент США Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет США на 2020 рік, яким передбачено, зокрема, санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Швейцарська компанія Allseas призупинила участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2» через набрання законом чинності про оборонний бюджет США.

Проектом передбачено будівництво і роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Будівництво нового трубопроводу в обхід України планували завершити до кінця 2019 року, проте, через відмову Данії надати дозвіл на роботи в її територіальних водах компанія Nord Stream 2 планує продовжити будівництво газопроводу взимку і навесні 2020 року. Відповідний дозвіл Данія надала лише наприкінці жовтня 2019 року.