Ілюстрація REUTERS

 Іран пригрозив переглянути співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ), якщо тиск з боку Європейського Союзу зростатиме.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на спікера парламенту Ірану Алі Ларіджані.

Читайте такожАМКУ рекомендує тепловикам знизити нарахування за тепло та гарячу воду

Відео дня

"Ми відкрито заявляємо, що якщо європейські держави з будь-якої причини застосують несправедливий підхід у використанні механізму врегулювання суперечок, ми серйозно переглянемо нашу співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії", - сказав Ларіджані.

Зазначається, що Тегеран продовжує поступово відмовлятися від своїх ядерних зобов'язань у відповідь на санкції, які Вашингтон застосував з моменту виходу з ядерної угоди США в 2018 році.

Тегеран на минулому тижні заявив, що відмовиться від обмежень щодо збагачення урану, хоча продовжить співпрацювати з Міжнародним агентством з атомної енергії, що здійснює політику ядерного пакту.

Три європейські країни заявили, що все ще хочуть досягти успіху в ядерній угоді 2015 року і не приєднуються до кампанії "максимального тиску" з боку США.

Угода, укладена 2015 року, передбачає полегшення санкцій проти Тегерана в обмін на обмеження ядерної діяльності Ірану.

Як зазначається, документ підписали п’ять постійних членів Ради безпеки ООН, Німеччина та Європейський союз, але США вийшли з угоди у 2018 році й запровадили нові санкції, які можуть зашкодити фірмам, що ведуть бізнес з Іраном.