Ілюстрація REUTERS

«Оператор ГТС України» оголосив тендер на закупівлю 1,76 млрд куб. м газу на виробничо-технологічні потреби вартість 9,2 млрд грн, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте також«Укртрансгаз» заявив про незаконне списання 50 мільйонів гривень з рахунків компанії

«Оператор ГТС України» оголосив закупівлю 1,76 млрд кубометрів природного газу на загальну суму 9,15 млрд грн для забезпечення балансувальних дій і для виробничо-технологічних потреб функціонування газотранспортної системи», - повідомили в компанії.

Відео дня

Зазначається, що новий оператор ГТС повертає практику укладання угод із закупівлі газу за стандартними умовами: тепер у проекті договору максимальний термін оплати поставок - до 30 календарних днів.

За інформацією прес-служби, в системі публічних електронних закупівель Prozorro розміщено 15 тендерів для закупівлі природного газу в період з березня по грудень 2020 року обсягами від 40 до 200 млн куб. м і очікуваною вартістю від 208 млн до 1,04 млрд грн відповідно.

Компанія запрошує українських і міжнародних постачальників взяти активну участь у торгах. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 17 лютого 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії «Укртрансгаз» до «Оператора ГТС України», який було передано в управління держкомпанії «Магістральні газопроводи України» (МГУ), підпорядкованої Міністерству фінансів України.