Ілюстрація REUTERS

Ціна на природний газ для населення додатково знизиться в лютому, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України з посиланням на слова профільного міністра Олексія Оржеля.

Читайте також"Нафтогаз" представивши стратегію нарощування видобутку газу

"Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що в цьому кварталі в платіжках на опалення суми будуть меншими - ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому. Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу і стабілізації ситуації на українському та європейському ринках", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що в лютому, навесні та влітку - буде рекордно знижено ціну на газ.

Також міністр додав, що гроші, які держава отримала в рамках Стокгольмського арбітражу, уряд хоче витратити на те, щоб в Україні були кращі дороги, щоб лікарні були поруч і надавали якісні послуги.

Як повідомляв УНІАН, середня ціна імпортного природного газу в Україні в січні 2020 року становила175,26 долара за 1 тисячу кубометрів, що на 0,8% менше, ніж у грудні 2019 року.

30 грудня 2019 року Україна і Росія підписали новий контракт на транзит газу в Європу терміном на п'ять років з можливістю пролонгації на десять років.

Документом передбачено, що "Газпром" має прокачати через Україну мінімальний обсяг газу в 65 мільярдів кубометрів в перший рік і 40 мільярдів кубометрів - в наступні 4 роки.