REUTERS

Про це в коментарі УНІАН повідомив начальник управління інформполітики "Укренерго" Зиновій Буцьо.

"Зараз там працює група фахівців "Укренерго", а також залучено правоохоронні органи для з'ясування причин пошкодження", - сказав Буцьо.

Читайте такожЧерез падіння опори ЛЕП Каланчацький та Чаплинський райони підключили за резервною схемою

Відео дня

"До відновлення лінії такого класу напруги можна буде приступити тільки після з'ясування причин. Це буде відомо, ми сподіваємося, до кінця дня, потім буде узгоджено графік відновлювальних робіт", - зазначив представник "Укренерго".

Буцьо нагадав, що 30 грудня о 20.34 спрацював релейний захист на ЛЕП "Каховка-Титан".

За його словами, ремонтна бригада провела огляд обладнання в Каховці, але ушкоджень підстанції виявлено не було. Разом з тим, повторна спроба включити ЛЕП зазнала невдачі.

Під час подальшого огляду, як зазначив Буцьо, фахівці "Укренерго" виявили поваленою одну з опор лінії електропередач, але через пізній час доби подальші роботи було відкладено до ранку.

Нагадаємо, неподалік від Каховки у Херсонській області співробітники "Укренерго" виявили повалену опору лінії електропередачі, яка забезпечувала окупований Крим.

Як повідомлялося, про припинення подачі електрики в Крим стало відомо вчора близько 22:00. Тоді в "Укренерго" повідомили про аварійне відключення єдиної працюючої лінії електропередач "Каховка – "Титан", за якою електроенергія подавалася з материкової України в окупований Крим.