Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту в середу вранці зростають на даних Американського інституту нафти (API) про її запаси в США за тиждень, інвестори також чекають тих же даних від Міністерства енергетики країни, свідчать дані торгів.

Читайте такожМЕА збільшило прогноз попиту на нафту до дворічного максимуму

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,29%, до 55,30 долара за барель, ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,60%, до 50,20 долара за барель, пише РИА Новости.

Відео дня

За даними API, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 15 вересня, зросли на 1,4 мільйона барелів, до 470 мільйонів барелів. При цьому запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга зросли на 422 тисячі барелів.

Пізніше в середу будуть опубліковані дані Міненерго США про запаси нафти в країні за тиждень. За прогнозами аналітиків, запаси збільшилися на 2,925 мільйона барелів, або на 0,62% — до 471,125 мільйона барелів.

Інвестори продовжують відігравати слова міністра нафти Іраку Джаббара аль-Лаібі, який заявив, що Ірак і деякі інші нафтовидобувні країни вважають, що необхідно скоротити видобуток в рамках угоди ОПЕК+ ще приблизно на 1%. За словами аль-Лаібі, скорочення видобутку країнами ОПЕК проходить добре, країни поза ОПЕК виконують умови угоди в меншій мірі, але це узгоджується з очікуваннями.

ОПЕК і ряд країн, що не входять в організацію, домовилися в кінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії був продовжений на дев'ять місяців — до кінця березня 2018 року.