Голова Державного агентства з інвестицій та інновацій Владислав Каськів написав заяву про звільнення через підписання невдалої угоди щодо реалізації проекту LNG-термінал, заявив заступник голови фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я знаю, що Каськів таку заяву писав і готовий йти у відставку. Поки цю заяву не прийняли. Це питання не до нього, а до когось іншого", - зазначив С.Тігіпко, повідомляє «Українська правда».

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада Україна підписала з компанією Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю у реалізації національного проекту «LNG-термінал».

Відео дня

Пізніше виявилось, що Джорді Бонвєї, який підписав документ від іспанської сторони, не мав повноважень на це.

За тиждень до підписання угоди В.Каськів заявляв про наявність інформації про підготовлювану «інформаційну атаку» з метою дискредитації проекту «LNG-термінал».

Для вивчення обставин підписання цієї угоди була створена міжвідомча комісія на чолі з в.о. першого віце-прем'єр-міністра Валерієм Хорошковським.

Результати розслідування комісії поки що невідомі, а В.Хорошковський подав у відставку через незгоду з повторним призначенням Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністром

21 грудня на закритому засіданні Кабінет міністрів постановою № 1178 скасував надання 2,305 млрд грн державних гарантій на 2012 рік для реалізації проекту «LNG-термінал».

Читайте також:

Скандал з LNG-терміналом: допонтувалися