Нефть незначительно подорожала после падения накануне / Wikipedia

На світових торгах у вівторок, 16 вересня, ціни на нафту Brent тримаються близько $98 за барель, піднявшись з дворічного мінімуму, передає Reuters.

Читайте такожУкраїна збільшила імпорт нафти на 37%Так, ф'ючерси на Brent вже подорожчали на $0,14 до $98,02 за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на $0,07 до $92,85.

Зростанню цін заважають слабкі показники промислового виробництва в США і Китаї - найбільших у світі споживачів нафти.

Відео дня

Зростання промислового виробництва в Китаї в серпні було мінімальним за шість років, а в США обсяг виробництва знизився в минулому місяці вперше за сім місяців. Надалі цінам можуть надати підтримку скорочення видобутку нафти і зростання споживання з настанням зими, при цьому Саудівська Аравія в серпні знизила видобуток на 400.000 барелів на добу.

Читайте такожВ Росії прогнозують падіння експорту нафти і зниження ціни на газРосія ймовірно знизить експорт по морю сортів Urals і ESPO на 6,2 відсотка в четвертому кварталі порівняно з третім до 50,17 мільйона тонн. Міністр енергетики РФ Олександр Новак у вівторок зустрінеться у Відні з представниками ОПЕК.

Читайте такожПід санкції США потрапили російські гіганти "Газпром", "Лукойл" і "Роснефть"Ринок очікує підсумки наради ФРС, які будуть опубліковані в середу. Від центробанку чекають натяків, коли він планує підвищувати процентні ставки і як довго буде рости курс долара.