В Україні різко впали оптові ціни на пальне / фото УНІАН, Микола Тис

В Україні оптові ціни на пальне впали нижче роздрібних. За словами трейдерів, ринок нафтопродуктів досягнув мінімальної рівноваги, тому і ціна пішла вниз.

Про це повідомляє Еnkorr із посиланням на дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

"Зараз покупці вже починають торгуватися, вимагають нижчої ціни, хоча ще тиждень тому брали без розмов", - зазначають трейдери.

Відео дня

Головна причина вивільнення обсягів у вільному обігу в Україні - у закінченні формування запасів аграріями та іншими промисловими споживачами. Тож наразі єдиний канал збуту пального - АЗС із ціновими обмеженнями.

За даними Консалтингової групи "А-95", оптові ціни на бензин та дизель вперше з 24 лютого стали нижче за роздрібні. Це свідчить про те, що ринок поступово наповнюється.

"Поява вільних обсягів на ринку та стрімке зниження цін дозволить активізувати постачання по всій країні, де багато регіонів досі потерпає від нестачі пального", - наголошують трейдери.

Так, протягом останнього тижня бензин втратив на 1-2 грн/л, а діапазон торгівлі склав 50-54 грн/л. Міні-НПЗ бензин пропонувалися за 48-49 грн/л у центральних областях країни та за 52 грн/л - у східних.

Найнижча ціна на дизель - у південних областях - 51-54 грн/л.

У західних областях дизель коштує 51-56 грн/л, що нижче цін за 17 червня на 1-2 грн/л.

У північних та центральних областях ціни на дизель знизилися 3-4 грн/л за тиждень - 55-60 грн/л.

Все ще дорогий дизель на сході - 58-62 грн/л, але за тиждень ціна знизилася на 3-4 грн/л.

Вас також можуть зацікавити новини: