Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 липня підвищує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 9,6% в порівнянні з червнем - до 2975 грн з 2713 грн за тис. кубометрів (без урахування ПДВ і транспортних витрат).

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 липня будуть підвищені на 8,7% - до 3459 грн з 3182 грн за тис. кубометрів газу (без урахування ПДВ і транспортних витрат), повідомляється на сайті компанії.

Читайте також"Нафтогаз" планує розвиватися в напрямку альтернативних джерел енергії - Коболєв

Відео дня

Як зазначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за пільговими цінами для виробників теплової енергії до 1 травня 2021 року, а для потреб населення - до 1 липня 2020 року.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.