Відновлення електропостачання на Київщині / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Енергетики розраховують повністю відновити електропостачання звільненого від окупантів Ірпеня Київської області до середини травня 2022 року.

Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин 3 травня в ефірі національного телемарафону, та додав, що на данний момент світло в Ірпінь повернули на 80%.

"До середини травня ДТЕК обіцяє зробити електроенергію на 100% в нашому місті. Сьогодні вже на 80% наше місто підключено до електромереж. Та 20% лише підключено до газопостачання. Кожного дня відкриваються якісь маленькі крамниці, вже великих два супермаркети відкриті. В неділю відкривається ще два. Я зможу вже на цьому тижні змоделювати і сказати, коли наші мешканці зможуть повертатися. Я думаю, вже недовго, і скоро вони зможуть повертатися", – розповів мер Ірпеня.

Відео дня

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДТЕК планує повернути світло всім мешканцям Київської області до 1 червня 2022 року. Загалом з початку війни енергетики компанії відновили електропостачання для понад 1,4 млн родин, чиї домівки були знеструмлені через обстріли російських окупантів.