"Нафтогаз" хоче розвивати альтернативні джерела енергії / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує розширювати свою діяльність в напрямках відновлюваної енергетики, біогазу і водневих технологій. Про це під час онлайн-дискусії заявив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Ми поки припинили масштабну експансію, чекаючи збалансування ринку електроенергії, але будівництво об'єктів з поновлюваних джерел зараз ведеться. Ми плануємо збільшувати ці обсяги в майбутньому. Якщо говорити про те, куди "Нафтогаз" збирається розширюватися в майбутньому, то це "зелена" енергетика, можливо біогаз, можливо популярний зараз тренд - водень. Все це перебуває в периметрі нашого інтересу, ми активно вивчаємо і вже почали імплементувати деякі обсяги в цьому напрямку", - сказав він.

За словами голови правління, нинішня ситуація на ринку електроенергії з небалансами і боргами обмежує бажання компанії працювати на цьому ринку, оскільки ринок несе більше ризиків, ніж переваг. Водночас основним пріоритетом компанії є можливість бути прямим постачальником енергетичних послуг для населення.

Відео дня

Читайте такожВ Україні значно зросло виробництво дорогої "зеленої" електроенергії

"Для нас критично важливим і визначальним буде наша здатність стати постачальником газу для населення України у великому масштабі, набагато більшому, ніж ми є зараз. Стати повноцінною вертикально інтегрованою компанією, яка матиме свою широку базу клієнтів, які споживатимуть різні види енергії, починаючи з газу, можливо електроенергію, можливо теплову енергію", - пояснив Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за пільговими цінами виробникам теплової енергії до 1 травня 2021 року, а для потреб населення - до 1 липня 2020 року.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.