Ілюстрація REUTERS

За минулу добу українські енергетики повернули світло для 12 тисяч будинків на Бахмутському та Мар’їнському напрямках, де тривають масовані ворожі обстріли.

Про це повідомили в компанії ДТЕК. 

"Незважаючи на обстріли фахівці ДТЕК Донецькі електромережі змогли повністю чи частково відновити електроживлення в 15 населених пунктах Краматорського, Бахмутського та Покровського районів. Знову зі світлом – 12 424 домогосподарства", – повідомили в компанії.

Відео дня

Без електропостачання залишаються 322 населених пункти Донецької області. В компанії кажуть, що найскладніші напрямки – Слов’янський, Авдіївський, Мар’їнський, Торецький, Бахмутський. Енергетики чекають на дозвіл від Збройних сил України, щоб розпочати ремонти.

"Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі безперервно працюють вже 120 добу та відновлюють обладнання та лінії знову й знову, щойно це стає можливим", – зазначили в компанії.

Нагадаємо, компанії ДТЕК, "Укренерго", "Центренерго" та "Укрзалізниця" запустили проект "Герої енергетичного фронту" для вшанування праці енергетиків. На сайті https://energy-heroes.com.ua/ зібрано та опубліковано історії енергетиків, які продовжують героїчно працювати в умовах війни.