"Нафтогаз" запустив перше родовище газу щільних порід / REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" запустила в роботу перше родовище газу щільних порід.

Читайте також"Нафтогаз" відповів на пропозицію Кабміну запровадити фіксовану ціну на газ для населення

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Сьогодні почали подачу в систему магістральних газопроводів газу зі Святогірського родовища, яке знаходиться "всередині" великої, нещодавно придбаної нами Юзівської площі", - зазначив він.

За словами Коболєва, для реалізації цього фахівці компанії запустили нову установку підготовки газу, 26 кілометрів газопроводу і підключили три свердловини.

"Їх особливість в тому, що вони пробурені в так звані щільні колектори. Тобто, в породи з низькою проникністю, з яких добувати газ набагато складніше. Але можливо, якщо застосовувати сучасні технології", - написав глава НАК.

Він зазначив, що видобуток газу щільних порід і освоєння Юзівської газоносної площі - це одні з ключових проектів стратегії розвитку ресурсної бази "Нафтогазу", розробленої минулого року.

Що цьому передувало

  • Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" у грудні придбала понад 50% у статутному капіталі компанії "Надра Юзівська".
  • У "Нафтогазі" заявили, що готові в найкоротші терміни відновити розвідувальні роботи на Юзівській газовій площі.

Довідка УНІАН

  • НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 80% газу і нафти в країні.
  • НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.