Додаткові обсяги газу відпускатимуться для теплокомуненерго за спотовою ціною / фото depositphotos

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підготувала трирічний контракт на постачання газу для теплокомуненерго, згідно з яким з червня 2021 року і протягом 13 місяців довгострокова ринкова ціна становитиме 7,42 грн за один кубометр.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Читайте також"Нафтогаз" не виконує доручення Зеленського про постачання газу для тепловиків - "Укртеплокомуненерго"

Відео дня

"З червня 2021 року і протягом 13 місяців довгострокова ринкова ціна становитиме 7,42 грн за один кубометр (з ПДВ, але без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Цінові пропозиції для теплокомуненерго в наступних періодах (з 1 липня 2022 року і з 1 липня 2023 року) будуть проіндексовані", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в рамках контракту довгострокова ринкова ціна поширюється тільки на обсяг природного газу, який відповідає історичному обсягу споживання теплокомуненерго в частині виробництва тепла і гарячої води безпосередньо для потреб населення.

Додаткові обсяги газу відпускатимуться для теплокомуненерго за спотовою ціною.

У компанії нагадали, що договори про комерційні закупівлі газу з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" уклали вже 34 великих підприємства теплокомуненерго, зокрема з Києва та Харкова.

"Нафтогаз" і спецзобов'язання

21 травня заступник керівника офісу президента України Кирило Тимошенко провів нараду щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води громадянам. Він підкреслив, що в нових умовах влада надасть підтримку містам, і запевнив у виконанні всіх домовленостей, які були зафіксовані в Меморандумі про взаєморозуміння із зазначених питань, який в лютому 2021 року підписали представники уряду, НАК "Нафтогаз", НКРЕКП і мери українських міст.

З 1 травня цього року припинили дію спеціальні обов'язки з продажу газу виробникам теплової енергії, які були покладені на НАК "Нафтогаз України".