Ілюстрація REUTERS

Засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі в понеділок, 22 червня не проводилося, хоча її членам в обхід процедури намагалися дати на підпис протокол про недоцільність порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу походженням з РФ.

Про те, що засідання комісії не проводилося, УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

«Засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі 22 червня не проводилося. Враховуючи погіршення епідеміологічної ситуації в країні, рішення приймаються в робочому порядку і будуть оприлюднені відповідно до чинного законодавства», - повідомила прес-служба Мінекономіки у відповідь на запит УНІАН.

Відео дня

Читайте такожЗаступник міністра економіки Качка сфальсифікував засідання торгової комісії, яка повинна була захистити український паливний ринок від російської експансії

При цьому, сьогодні на офіційному сайті «Урядовий кур'єр» було опубліковано повідомлення, що засідання комісії все-таки відбулося 22 червня і зазначається, що члени комісії ухвалили рішення не вводити квоти на імпорт в Україну мінеральних добрив.

При цьому, жодного слова не сказано про ключове питання порядку денного цього засідання - розслідування щодо імпорту з Росії нафтопродуктів.

Своєю чергою член комісії, держуповноважений Антимонопольного комітету Сергій Тищик повідомив УНІАН, що заступник міністра економіки Тарас Качка 22 червня в обхід процедури розвозив членам комісії на підпис проекти рішення.

«Засідання було по суті віртуальним. Заступник голови Тарас Качка приїхав до нас з паперами, ми свої підписи поставили, він поїхав далі по інших членах комісії», - сказав Тищик, який проголосував проти рішення.

Попри те, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі є колегіальним органом, за словами Тищика, члени комісії не отримали можливість спільно обговорити виставлені на голосування питання і дізнатися про фінальне рішення.

«Документи по цій комісії розіслали всім і кожен член комісії мав можливість вивчити і висловити свою позицію. Ми, як Антимонопольний, свою позицію висловили по кожному питанню. Результуючі голосування я не бачив, хотілося б побачити», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня, мало відбутися засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому повинні були розглянути скаргу ПАТ "Укртатнафта", ПАТ "Укрнафта" та АТ "Укргазвидобування" щодо порушення та проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації, звіт і висновки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства про результати проведення антисубсидійної процедури щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації.

Згідно з проектом рішення, який є у розпорядженні УНІАН, комісія планувала відмовитися від проведення розслідування, відкривши дорогу російській експансії на український паливний ринок.