Ілюстрація REUTERS

Британський нафтотрейдер BB Energy став одним із небагатьох, хто зумів заробити в ситуації, коли власники ф'ючерсів на нафту почали платити тим, хто погоджувався викупити їхні папери, повідомляє Bloomberg.

Читайте такожМЕА прогнозує рекордне падіння попиту на нафту

Відео дня

За даними агентства, 20 квітня, коли вартість ф'ючерсів на нафту марки WTI з поставкою в травні знизилася до небувалого показника в мінус $37,63, BB Energy придбав контракти на нафту об'ємом 250 тис. бар.

«Вчасно проведена купівля зробила BB Energy одним із явних переможців обвалу на нафтовому ринку», — зазначає Bloomberg, який назвав проведену трейдером угоду можливістю усього життя.

Причиною падіння котирувань на WTI в негативну зону стало швидке закінчення терміну торгів травневими ф'ючерсами, після чого власник контракту виявився б зобов'язаний фізично забрати нафту, яку йому в більшості випадків ніде зберігати. Власники ф'ючерсів, які не мають власних сховищ, збували їх з рук на будь-яких умовах і врешті-решт виявилися змушені доплачувати тим, хто їх викупить. На щастя для BB Energy, у нього було де розмістити нафту, що й дало змогу непогано заробити, передає РБК.

З якою саме доплатою компанія погоджувалася забрати нафту, Bloomberg не повідомляє, максимально BB Energy могла заробити приблизно $9,4 млн і зверху отримати ще 250 тис. бар. нафти.

Раніше Bloomberg повідомив, що після падіння цін на травневі ф'ючерси нижче нуля їх купував для постачання сировиною свого НПЗ відомий інвестор Карл Айкан. «Ми отримали неабияку суму», — заявив мільярдер 24 квітня в інтерв'ю Bloomberg.

Статистика торгів 20 квітня показує, що за ціни майже в мінус $38 за барель WTI було зафіксовано кілька десятків угод.