Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту зросли в п'ятницю завдяки сигналам виробників про скорочення видобутку, а також після схвалення нових стимулюючих заходів в США.

Читайте такожDeutsche Bank підрахував, на скільки Росії вистачить нафтової "заначки"

Ф'ючерси на нафту марки Brent до 8.17 зросли на 3,2% до $22,02 за барель. Ф'ючерси на американську легку нафту WTI зросли на 4% до $17,16. Напередодні Brent подорожчала на 5%, WTI - на 20%, пише Рейтер.

Відео дня

Попри зростання в п'ятницю, нафта може завершити зниженням восьмий тиждень з останніх дев'яти, причому цей тиждень запам'ятається як один із найбільш волатильних в історії нафтового ринку. Brent з початку тижня подешевшала на 20%, WTI - більш ніж на 3%.

"Фундаментальні показники змінилися не так сильно, щоб підтримати зростання, однак з урахуванням нещодавнього падіння відскік був очікуваний", - йдеться в повідомленні банку ING.

Ринок очікує набуття чинності угоди ОПЕК+ про скорочення видобутку нафти на початку травня. Проте напередодні державне інформаційне агентство Кувейту KUNA повідомило з посиланням на міністра нафти країни, що Кувейт вже почав знижувати постачання нафти на світовий ринок.

Крім того, азербайджанський нафтовий консорціум Азері-Чираг-Гюнешлі, очолюваний BP планує скоротити видобуток сировини на 75.000-80.000 барелів на добу з травня в рамках глобальної угоди ОПЕК+, повідомили Reuters три джерела.

Тим часом Палата представників услід за Сенатом США схвалила пакет нових заходів підтримки економіки обсягом майже $500 мільярдів.