Ілюстрація REUTERS

Данська апеляційна рада з питань енергетики не отримала скарг на дозвіл Датського енергетичного агентства (ДЕА) компанії Nord Stream 2 AG використовувати судна з якірним позиціонуванням на незакінченій ділянці газопроводу "Північний потік-2".

Читайте такожBloomberg: Поставки газу з Росії в Європу впали після обвалу цін

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Данська апеляційна рада з питань енергетики не отримувала жодних апеляцій на рішення ДЕА від 6 липня 2020 року, яке дозволить Nord Stream 2 AG використовувати судна з якорями", - зазначила представник ради Клара Агнес Троль Міккелсен.

Як раніше пояснили в ДЕА, перед початком робіт компанії Nord Stream до відомства має бути подано "новий розклад проекту, включаючи передбачувані терміни прокладки трубопроводів", але ДЕА не має затверджувати графік.

"Ми своєчасно повідомимо про свої подальші кроки", - повідомила Nord Stream у відповідь на питання про новий графік.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Польща домовилися робити подальші кроки для недопущення реалізації російського проекту "Північний потік-2".

Сторони погодилися розвивати тогорічний тристоронній меморандум між Україною, Польщею та США щодо співпраці в енергетичній галузі з метою диверсифікації джерел енергопостачання.