Рік війни в Україні: як 'дочка' групи компаній Adelon наближає нашу перемогу

З кожним днем активних бойових дій Україна дедалі більше потребує не тільки військової, а й гуманітарної допомоги. Згідно зі свіжими даними Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП ООН), така допомога зараз необхідна близько 17,6 млн українців.

Розв'язувати гуманітарні проблеми Україні допомагають пожертви десятків тисяч філантропів, серед яких представники бізнесу – у перших лавах. За даними голови Ради Коаліції бізнес-спільнот за модернізацію України Андрія Длігача, у волонтерських та гуманітарних проектах задіяно майже 90% українських підприємств. Безпрецедентною називають різні дослідження реакцію на події в Україні та міжнародного бізнесу.

Сотні великих і маленьких підприємств з усього світу, які донатять на Україну, роблять це без особливої помпезності. А тому їхня чимала допомога залишається за дужками офіційних даних.

Відео дня

Так, наприклад, з перших днів війни Україні активно допомагає Polska Grupa Importowa Premium sp. z o. o., що входить до групи компаній Adelon. Донька Adelon спеціалізується на поставках вугільної продукції українським, польським та європейським споживачам. У тому числі й завдяки її оперативному реагуванню на ситуацію Польщі, раніше критично залежній від російських вугільних поставок, вдалося швидко перебудувати логістику і почати закупівлю вугілля з інших країн.

Підтримка українців для Polska Grupa Importowa Premium sp. z o. o. - окрема важлива тема, враховуючи наявність українського громадянства у її бенефіціарного власника Дмитра В'ячеславовича Коваленка. За рік повномасштабної війни розмір гуманітарної та спеціалізованої допомоги Україні від Polska Grupa Importowa Premium sp. z o. o. вже давно перевалив за 1 мільйон євро.

"Наша допомога завжди цільова - якщо це бронежилети, пікапи, то конкретним військовим частинам і державним органам. Якщо це машини швидкої допомоги - то, скажімо, медустановам, які, ми точно знаємо, критично потребують такої техніки", - повідомив Дмитро В'ячеславович Коваленко.

Не менш активно Polska Grupa Importowa Premium sp. z o. o. підтримує й українських біженців у Польщі. Компанія вже організувала релокацію понад 100 українцям і зробила все можливе для їхньої соціальної адаптації – від надання житла до сприяння в прийнятті в садки й школи дітей і працевлаштування їхніх батьків в штат.

З 1 березня в Польщі почали діяти нові правила, за якими наші біженці повинні будуть самостійно оплачувати проживання після 120-денного перебування в країні. Тому особливо цінним є той факт, що Polska Grupa Importowa Premium sp. z o. o. повністю взяла на себе витрати на оренду житла для вивезених з України сімей і має намір підтримувати їх таким чином і далі.

"Висловлюємо вам щиру подяку за вашу безкорисливу допомогу. Ваша діяльність служить прикладом і для інших благодійників...", "Ваш вагомий внесок дозволить більш якісно виконувати свої завдання у протидії збройній агресії Російської Федерації", - так дякують компанії благодійні фонди та офіційні органи України, які вже отримали допомогу від Polska Grupa Importowa Premium sp. z o. o. і групи компаній Adelon.

У групі компаній Adelon запевняють, що планують й надалі підтримувати український народ, а також мають намір збільшити обсяги благодійної допомоги.