Ілюстрація REUTERS

У польській енергетичній компанії PGNiG, яка перемогла у Стокгольмському арбітражі у спорі з "Газпромом" щодо цін на російський газ, заявили, що "Газпром" погодився постачати до Польщі газ за нижчими цінами, на які компанії вказав арбітраж.

Читайте такожУкраїна і Польща спільно шукатимуть газ на Львівщині

Про це йдеться у повідомленні PGNiG, передає hromadske.ua.

Відео дня

"Газпром" повідомив, що скоригує рахунки за постачання газу у березні та квітні 2020 року", — повідомляють у компанії.

Там зазначають, що вітають таке рішення російського газового монополіста та очікують, коли він виконає рішення арбітражу повною мірою, зокрема заплатить PGNiG 1,5 мільярда доларів компенсації за те, що у попередні роки постачав газ за завищеними цінами.

Напередодні заступник міністра з питань державних активів Польщі Януш Ковальський заявив, що PGNiG планує використати досвід українського "Нафтогазу" та арештувати активи "Газпрому" у Європі, зокрема акції компаній, що керують «північними потоками».

30 березня польська газова компанія PGNiG заявила про перемогу у Стокгольмському арбітражі над "Газпромом" у справі про ціни на газ за контрактом від 1996 року. Загальна сума, яку арбітраж зобов'язав сплатити польській компаній становить 1,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, 2 липня 2018 року Стокгольмський арбітраж виніс перше позитивне рішення у справі польської газової компанії PGNiG проти російського "Газпрому", яке гарантує можливість зниження ціни на російський газ.