Колишній директор "Укртрансгазу" Сергій Олексієнко / фото УНИАН

Сергій Олексієнко залишив посаду генерального директора оператора газових сховищ держкомпанії "Укртрансгаз", його обов'язки тимчасово виконуватиме перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Сергій Перелома.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Хто такий Олексієнко

Олексієнко увійшов до складу правління "Укртрансгазу" в березні 2017 року і відповідав за управління фінансами. З березня 2019 року він очолював компанію.

Відео дня

"За час його керівництва в" Укртрансгазі "відбувся ряд перетворень, які істотно вплинули на газовий ринок не тільки України, але і ЄС. Серед ключових: трансформація системи управління фінансами компанії; завершення анбандлінга "Оператора ГТС України"; повне погашення заборгованості перед постачальниками та учасниками ринку транспортування газу", - сказано в повідомленні компанії.

"Укртрансгаз"

"Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС. 100% акцій "Укртрансгазу" знаходяться у власності НАК "Нафтогаз України".

У червні 2019 року "Укртрансгаз" заявив, що не має можливості вчасно розраховуватися за контрактами закупівель газу для власних виробничо-технологічних потреб у зв'язку з дефіцитом коштів.

3 липня 2020 року Антимонопольний комітет України дозволив оператору газових сховищ держкомпанії "Укртрансгаз" отримати в управління раніше стягнені у "Газпрому" акції компанії "Газтранзит".

30 липня 2020 року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) передало оператору газових сховищ держкомпанії "Укртрансгаз" в управління раніше стягнені у "Газпрому" акції компанії "Газтранзит".