Власника DP World вимагають виключити з Національної інвестиційної ради при президенті через співпрацю з РФ

Український правозахисник та волонтер Олександр Аронець звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою виключити султана Ахмеда Бін Сулайема, власника групи компаній DP World з Національної інвестиційної ради при президенті через підписання угоди з "Росатом" про розвиток Північного морського шляху. Про це правозахисник повідомив у соцмережі Facebook.

"На днях я писав про абсурдну історію. 15 червня Росатом оголосив про початок співпраці з одним з лідерів портової галузі у світі DP World. DP World у 2020 році який інвестував кошти у розвиток контейнерного терміналу ТІС в місті Южне. А ще ця ж компанія є чинним членом Національної інвестиційної ради при Президенті України", - зазначає волонтер.

За його словами, відповідний лист надісланий президенту, як голові інвестиційної ради.

Відео дня

"Надіслав лист на ім’я голови Національної інвестиційної ради з вимогою виключити султана Ахмеда Бін Сулайема, як голову правління та генерального директора групи компаній DP World, зі складу інвестради та передачі цієї інформації до відповідних органів, щоб перевірили факти співпраці арабської компанії з росіянами та розглянули можливість введення санкцій проти компанії. Реагувати на подібні кричущі випадки потрібно негайно", - підсумував Олександр Аронець.

Нагадаємо, що член Національної інвестиційної ради при Президенті України, компанія DP World підписала договір про співпрацю із російською держкорпорацією "Росатом" про розвиток Північного морського шляху. Цей проєкт експерти називають спробою обійти західні санкції. За словами Мішустіна, прем’єра РФ, розвиток Північного морського шляху – це стратегічний проєкт, який додатково принесе до бюджету росії близько 20 трлн руб. Які можуть бути використані для посилення збройних сил росії. Відзначимо, що "Росатом" - одна з найбільш заплямованих російських цивільних компаній, яка з весни 2022 року вона бере участь у захопленні найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС, та підтримує бойовий стан арсеналу ядерних ракет, якими Кремль постійно погрожує світу. Раніше DP World інвестував кошти у розвиток контейнерного терміналу ТІС в місті Южне.