Внаслідок обстрілів енергосистеми найбільше постраждала теплова генерація, - KSE

Росія завдала українському енергосектору шкоди на понад 56 млрд доларів і найбільше грошей на відновлення потребує теплова генерація. Про це йдеться в дослідженні Київської школи економіки (KSE). 

"Внаслідок повномасштабного вторгнення РФ на територію України енергетичний сектор зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму $56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом "Відбудувати краще, ніж було", становлять $50,5 млрд", - йдеться в ньому. 

За оцінкою Київської школи економіки, більш за все постраждала теплова генерація – її прямі збитки перевищують $5 млрд. На другому місці – великі ГЕС та ГАЕС, збитки яких оцінюються в $2,4 млрд, тоді як на третьому опинилася інфраструктура з передачі електроенергії зі збитками в $2,1 млрд. 

Відео дня

Було пошкоджено близько половини високовольтних підстанцій передачі електроенергії. Окрім того, російські війська фактично знищили всі нафтопереробні заводи на території України та значну частку інфраструктури зі зберігання нафти та нафтопродуктів. 

Раніше в "Укренерго" повідомляли, що російські окупанти масованими атаками пошкодили всі ТЕС і ГЕС України, через що ці станції зараз не можуть виробляти ту ж кількість електроенергії, яку вони видавали до атак.