Ілюстрація REUTERS

Введення воєнного стану в ряді областей України на вплинуло на роботу банківської системи країни, яка продовжує стабільно працювати, як і раніше.

Читайте такожУ Мінфіні запевнили, що воєнний стан не вплинув на доходи бюджету

Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час брифінгу.

Відео дня

«На сьогодні загалом стан стабільний. Запровадження воєнного стану не вплинуло на роботу банківської системи», - сказала вона, відповідаючи на запитання про стан сектору через тиждень після інциденту між російськими та українськими суднами в Азовському морі та запровадження воєнного стану в низці областей України, що послідувало за цим.

За словами Рожкової, регулятор, як і раніше, не бачить відпливу коштів клієнтів із банківської системи. «Обсяг строкових депозитів по банківській системі взагалі не змінився. Є коливання залишків за поточними рахунками, але для них характерні такі коливання, й вони не пов'язані із запровадженням воєнного стану», - додала вона.

Довідка УНІАН. В Україні 28 листопада набрав чинності закон про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 діб на територіях кількох областей, розташованих вздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.