Монетизація субсидій в Україні розпочнеться вже з січня 2019 року / фото УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив рішення про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.

Читайте такожМонетизація субсидій: експерт пояснила, як отримати гроші

Таке рішення було прийнято під час засідання уряду.

Відео дня

Відповідний проект постанови на засіданні уряду представив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Проектом постанови передбачається, що з 1 січня 2019 року в грошовій формі субсидії будуть надаватися тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її одержанням. Домогосподарства, яким субсидія вже призначена поточного року, продовжать отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з чинним на сьогодні порядком шляхом перерахування бюджетних грошей місцевими органами соціального захисту населення на рахунки організацій, які надають послуги. Людям ніяких дій щодо переоформлення субсидій до травня робити не потрібно", - повідомив Рева.

Він підкреслив, що з травня 2019 року субсидії будуть надаватися в грошовій формі всім домогосподарствам, які її отримують на опалювальний сезон, а також почнуть у грошовому вигляді надаватися пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

"Починаючи з жовтня 2019 року, грошова форма охопить всіх одержувачів пільг і житлових субсидій", - сказав він.

"З 1 січня починаємо монетизацію субсидій. Багатьом постачальникам тепла та інших послуг це невигідно, адже ми всі будемо виводити на світло. А люди отримають можливість економити грошову виплату. Це зовсім інша система відношень між постачальниками і споживачами", - зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.