Українці зможуть відшкодувати гроші за неякісні комунальні послуги / фото УНІАН

З 1 травня 2019 року українці зможуть отримати компенсацію за неякісні житлово-комунальні послуги.

Про це розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну.

Читайте такожВ Україні стартує монетизація субсидій на комуналку

Відео дня

Уряд прийняв постанову, якою затверджується форма акта-претензії та механізм його задоволення. Також розроблено механізм перевірки належної кількості та якості комунальних послуг, визначених типовим договором між споживачем та постачальником.

«Споживачі комунальних послуг зможуть вимагати проведення перевірок якості ЖКП та в подальшому отримувати відшкодування. Це стосуватиметься перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком. Таким чином, ми посилюємо права та інтереси споживачів та встановлюємо прозорі механізми взаємодії споживача та надавача послуг відповідно до європейських стандартів», - заявив Зубко.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року Київ підніме квартплату в частині обслуговування будинків та прибудинкової території у зв'язку з підвищенням цін на електроенергію, яка використовується для освітлення місць загального користування та функціонування ліфтів у багатоквартирних будинках.