Раніше лідери США та Китаю домовилися усунути протиріччя в торгівлі / flickr.com/The White House

Китай і США в першому поточного року раунді консультацій з врегулювання двосторонніх торговельно-економічних протиріч досягли прогресу у розв'язанні структурних проблем.

Читайте такожКитай заявивши про готовність до діалогу з США щодо торговельних спорів

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву офіційного представника міністерства комерції Китаю Гао Фена.

Відео дня

"Що стосується структурних проблем, то в щойно минулому раунді переговорів був досягнутий прогрес у їх вирішенні. Ми стали більше один одному довіряти, заклали основу для усунення взаємної стурбованості. На майбутньому етапі переговорні групи двох країн продовжать активно працювати, сприяти просуванню переговорів у відповідності з наміченим планом", - сказав він.

Перший раунд китайсько-американських торговельних переговорів на рівні заступників міністрів у Пекіні пройшов 7-9 січня, і, як зазначили раніше обидві сторони, був плідним.

"Це перша зустріч представників двох держав з торгово-економічних питань з початку грудня 2018 року, коли голова КНР Сі Цзіньпін і президент США Дональд Трамп домовилися на саміті G20 в Аргентині приступити до усунення протиріч, викликаних дисбалансом у двосторонньому товарообігу", - зазначає видання.

Американську делегацію очолив заступник представника США на торгових переговорах Джеффрі Герриш.