Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом умови отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги за програмою співпраці з Європейським Союзом, повідомляє прес-служба Кабміну.

Читайте такожКабмін дозволив Мінфіну позичити на зовнішніх ринках до $630 мільйонів

"У рамках переговорів сторони, серед іншого, торкнулися ходу реформ в Україні та подальшої реалізації Четвертої програми макрофінансової допомоги. Перший транш програми Україна отримала в грудні минулого року. І тепер на порядку денному – виконання умов отримання другого траншу в 500 мільйонів євро", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Європейська рада влітку минулого року остаточно затвердив Четверту програму макрофінансової допомоги для України в розмірі 1 мільярда євро. Верховна Рада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння та угоду між Україною та Європейським Союзом про отримання україною макрофінансової допомоги 8 листопада 2018 року.

У грудні минулого року Європейська комісія надала Україні перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу номінальним обсягом 500 мільйонів євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.