Першими "живі" гроші отримають українці, яким виплачують пенсії 4 березня / фото УНІАН

Кабінет міністрів з березня цього року розпочинає виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким призначена субсидія у 2018 році, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли, де можна отримати "живі" гроші за субсидіями

"Першими "живі" кошти для оплати комунальних рахунків за лютий отримають пенсіонери, які отримують пенсію 4 березня. Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає, додому принесе листоноша. Усі не пенсіонери зможуть отримати свою монетизовану субсидію з 12 березня в будь-якому відділенні "Ощадбанку", - сказано в повідомленні.

У міністерстві додали, що комунальні рахунки за лютий 2019 року субсидіантам прийдуть без відображення субсидії. Її в березні видадуть грошима тим, кому допомогу призначено з 2018 року. Цими грошима субсидіант повинен самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі.

"Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використовувати на власні потреби", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і буде поширюватися на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути притягнуті громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

7 лютого Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Крім цього, затверджене Кабміном постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які отримували таку субсидію протягом опалювального сезону 2018-2019 років на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється лише після подання нової заяви (в якому обов'язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.