Найбільше субсидій виплатили у Дніпропетровській, Київській та Харківській областях / фото УНІАН

Клієнти найбільшого в Україні банку "ПриватБанк" в березні отримали понад 1,1 мільярда гривень монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг.

Читайте такожПорядок виплати субсидій боржникам можуть змінити: деталі

Як повідомили в прес-службі банку, середня сума виплачених субсидій становила 1,553 тисячі гривень.

Відео дня

За обсягом виплачених "живими" грошима субсидій лідирують Дніпропетровська (148,1 мільйона гривень), Київська (130,6 мільйона гривень) і Харківська (86,9 мільйона гривень) області.

Найбільший середній розмір виплачуваних субсидій зафіксовано у Рівненській (1907 гривень), Волинській (1895 гривень) та Чернігівській (1880 гривень) областях.

Мінімальний середній розмір субсидії отримують жителі Запорізької (1372 гривні), Одеській (1137 гривень) та Кіровоградській (593 гривні) областей.

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мали бути залучені громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

У лютому Кабінет міністрів скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.