Ілюстрація REUTERS

Україна не використала 8 млрд євро фінансової допомоги від Європейського Союзу. Про це 15 травня повідомив на конференції EU: Future Simple or Future Indefinite, організованій Європейською Бізнес Асоціацією, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х‘юг Мінгареллі.

Читайте такожУкраїна продовжує виконувати умови для отримання 500 мільйонів євро від Євросоюзу - Мінфін

«ЄС виділяє значні суми Україні на підтримку реформ, однак ці гроші не завжди використовуються якомога краще. Потрібно розуміти той факт, що більша частина цих коштів, які виділяються, взагалі не використовується з ряду причин. Ми порахували, що зараз не використано 8 млрд євро, які були надані ЄС. Перш ніж просити додаткові гроші, витратьте спочатку ті, які доступні", - сказав він.

Відео дня

За його словами, основною причиною є відсутність якісної інституційної спроможності, а для прискорення процесу необхідно вплинути на місцеву владу.

Як повідомляв УНІАН, Європейська Рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсязі 1 млрд євро.

У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

15 березня в Мінфіні повідомили, що в Україні працює оціночна місія Євросоюзу з питання надання нашій країні другого траншу макрофінансової допомоги в обсязі 500 млн євро, прогнозуючи отримання цих коштів не раніше квітня.