«Мегабанк» (Харків) привернув довгострокове кредитне фінансування від фонду BlueOrchard Microfinance Fund (BOMF), який знаходиться під управлінням швейцарського інвестиційного менеджера BlueOrchard Finance Ltd.

Розмір кредитної лінії – 5 мільйонів євро, термін дії кредитного договору – три роки. Угода була підписана 14 травня. Отримані кошти «Мегабанк» використає для кредитування підприємств малого та середнього бізнесу з різних галузей економіки.

«Дуже важливо підкреслити, що отриманий ресурс – довгостроковий. Ми зможемо запропонувати клієнтам інвестиційні кредити – під покупку техніки, устаткування і так далі, і таких пропозицій зараз практично немає на ринку. Залучаючи цей іноземний кредит, «Мегабанк» дотримується своєї цільової програми з розвитку малого та середнього бізнесу: наше стратегічне завдання – продовжувати кредитувати мікро-, малий та середній бізнес і таким чином підтримувати реальний сектор економіки України», – зазначив Голова Правління «Мегабанку» Олексій Яценко.

Відео дня

Довідка. BlueOrchard Finance Ltd – провідний глобальний менеджер з інвестицій, покликаний сприяти інклюзивному та екологічно безпечному зростанню. BlueOrchard була заснована в 2001 році з ініціативи ООН як перший в світі комерційний менеджер з мікрофінансових боргових інвестицій. Сьогодні BlueOrchard надає установам на ринках, що розвиваються і граничних ринках боргове і акціонерне фінансування, а інвесторам по всьому світу – високоякісні інвестиційні рішення, включаючи кредити, приватні інвестиції і стійку інфраструктуру.

Маючи велику глобальну присутність і представництва на чотирьох континентах, на сьогоднішній день BlueOrchard інвестувала понад 6 мільярдів доларів США на 80 ринках, що розвиваються і граничних ринках, забезпечуючи суттєві соціальні та екологічні результати.

«Мегабанк» працює в Україні вже 28 років. Банк обслуговує близько 600 тисяч клієнтів в 167 відділеннях. Серед акціонерів банку – великі іноземні фінансові організації, такі як Європейський банк реконструкції та розвитку, Німецький державний банк KfW, Міжнародна фінансова корпорація IFC.

З 2007 року «Мегабанк» уклав 49 угод з 17 зарубіжними партнерами по залученню фінансування у вигляді капіталу, субординованого боргу, кредитів і депозитів на загальну суму 356 млн. доларів США.

За рахунок закордонного фінансування банк видав українським підприємствам реального сектора економіки понад 6 тисяч кредитів на загальну суму близько 500 млн. доларів США, більша частина яких була надана підприємствам мікро-, малого та середнього бізнесу аграрного сектора, а також спрямована на фінансування проектів підвищення енергоефективності, розвитку експортного потенціалу клієнтів банку і так далі.

Станом на 14 травня 2019 року «Мегабанк» реалізує 12 довгострокових програм 9 зарубіжних інвесторів з 6 країн світу на загальну суму 91 млн. доларів США, більшість з яких спрямовані на фінансову підтримку підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу.