Ілюстрація REUTERS

Міністр соціальної політики України Андрій Рева зустрінеться з представниками працює в Києві місії Міжнародного валютного фонду в понеділок о 9:30.

Читайте такожМісія МВФ продовжує роботу в Україні: у Кабміні дали коментар

Про це міністр повідомив в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Особисто я зустрічаюся з місією МВФ в понеділок о 9-30 в приміщенні Мінсоцполітики. Так що місія продовжує роботу", - написав Рева.

Сьогодні вранці, 22 травня, у низці ЗМІ з'явилася інформація про дострокове припинення роботи місії МВФ, яка прибула до Києва 21 травня, проте в українському представництві Фонду цю інформацію спростували, заявивши, що місія працює за раніше запланованим двотижневим графіком.

Пізніше про майбутню зустріч з експертами Фонду повідомила прес-служба президента України Володимира Зеленського. За інформацією прес-служби, голова держави зустрінеться з представниками місії наступного тижня, як і планувалося.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ у грудні 2018 року затвердив нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда гривень, в рамках якої наша країна отримала 1,4 мільярда доларів. Отримання двох траншів за 1,3 мільярда гривень очікується за підсумками перегляду виконання програми в травні та в листопаді. Термін програми закінчується в лютому 2020 року.

20 травня, в день інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

За кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку одразу після найближчого засідання Кабінету міністрів у середу, 22 травня.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, відставка прем'єр-міністра Володимира Гройсмана може стати перешкодою для продовження поточної програми з МВФ.