Михайло Жернов / Фото з відкритих джерел

Іноземний бізнес чекає від нового президента України створення вільного ринку, що буде працювати за чіткими і зрозумілими правилами. Чим швидше Україна сформує владу і почне активно працювати із зовнішніми партнерами, тим вище ймовірність того, що вона потрапить на карту великих стратегічних інвестицій найближчим часом. Про це в своєму інтерв'ю виданню Новое время заявив Михайло Жернов, партнер інвестиційної компанії Millstone & Co.

За словами Жернова, сьогодні інвестори не вживають ніяких активних дій, так як чекають створення нового уряду, і, як наслідок, формування нового курсу країни.

«Інвестиції завжди залежать від внутрішньої політики та світової кон'юнктури. Ситуація в Україні часто змінювалася, і при різних президентах були свої особливості. Багато що змінила війна. Особисто я, як громадянин і як бізнесмен, вдячний попередній владі, що, незважаючи на війну, захоплення територій, складне фінансове становище, вони зуміли утримати країну. Це важливо, що Україна останні два роки показує зростання. Зараз інвестори чекають від нового президента сигналу про те, куди країна йде далі - або продовжує реформи, розпочаті попередньою владою - це боротьба з корупцією, реформи в газовій галузі, створення відкритих ринків, стабілізація фінансового становища, або ж курс зміниться, і будуть нові правила гри», - підкреслив спікер.

Відео дня

У той же час, на думку інвестора, вибір у нової української влади невеликий. Продовження курсу на євроінтеграцію і відкриття ринків залучить інвестиції, як мінімум, в газову сферу, електроенергетику, агросектор і інфраструктурні проекти. А ось зміна курсу призведе до того, що інвестори підуть, навіть якщо втратять вже вкладені кошти.

Про компанію:

Міжнародна інвестиційна компанія Millstone&Co представлена ​​на ринку Європи з 2016 року. Компанія профільно займається злиттям і поглинанням (M & A), інвестиційною діяльністю, управлінням активами та залученням фінансування. Головний офіс знаходиться в Польщі, з 2018 року є представництво в Україні. У портфелі Millstone & Co - успішні проекти на енергоринку, зокрема, в газовій галузі, а також в агросекторі, банківському сегменті тощо.