Кубів зазначив, що для прискорення зростання ВВП Україна має відкрити ринки для приватного капіталу / УНІАН

Україна демонструє впевнене економічне зростання, але для істотного прискорення його темпів вона має забезпечити відкриття та лібералізацію ринків для входження приватного капіталу до низки ключових галузей.

Читайте такожМалий та середній бізнес в Україні дає 55% ВВП – Кабмін

Про це під час Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка проходить в Торонто (Канада), заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

Відео дня

"Щоб економічне зростання був динамічнішим, слід забезпечити відкриття та лібералізацію ринків для входження приватного капіталу до енергетики, агроіндустрії, інфраструктури, фінансового сектору, а також забезпечити умови для розвитку приватного бізнесу: дерегуляцію, захист прав власності, верховенство права, справедливу судову систему, ефективні антикорупційні заходи", - цитує Кубіва прес-служба Мінекономрозвитку.

За його словами, зараз Україна одночасно реалізує кілька стратегічних завдань, що вимагає великих зусиль з пошуку оптимальних дієвих інструментів для прискорення зростання та реформ.

"Цифровізація дозволяє одночасно розв'язувати питання ефективності та прозорості державного управління, подолання корупції, відкритості в економіці, освіті, соціальній сфері. Цифровізація – це потужний стимул до розвитку міст, створення "смарт" інфраструктури, медицини, державних сервісів. А ще цифрові сервіси – це додаткові 7-8% зростання ВВП України щорічно", - цитує Кубіва прес-служба Мінекономрозвитку.

Довідка УНІАН. За даними Державної служби статистики України, зростання реального ВВП України у 2018 році прискорилося до 3,3% з 2,5% у 2017 році та став максимальним за останні 7 років.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%.