Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наголошує, що товарообіг між Туреччиною і Україною має зрости до 10 мільярдів доларів на рік.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським після переговорів в Анкарі.

Зокрема, він повідомив, що на зустрічі в форматі "тет-а-тет" з його українським колегою було розглянуто всі аспекти турецько-українських відносин.

Відео дня

"Ми переглянули кроки, які ми повинні зробити на шляху торговельно-економічного розвитку і співробітництва. І вже, нарешті, настав час фіналізувати процес перемовин з укладання угоди про вільну торгівлю, переговори щодо якої вже тримають багато років", - наголосив Ердоган.

При цьому він звернув увагу, що у 2018 році товарообіг між двома країнами склав близько 4 мільярдів доларів.

Читайте такожУкраїна почала продавати більше товарів в Євросоюз і менше - в країни СНД

"Ми собі визначили нову мету - це мета 10 мільярдів доларів. І чи можуть Україна і Туреччина досягти мети в 10 мільярдів доларів? На моє переконання - можуть, і пан президент повністю зі мною згоден", - заявив Ердоган.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що якомога швидше будуть знайдені компроміси в переговорах щодо підписання договору про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною.

«Президент Ердоган запевнив мене, що ми можемо досягти суми (товарообігу – УНІАН) в 10 млрд доларів. Сприятиме цьому і укладення угоди про вільну торгівлю. Сподіваюсь, що наші сторони якомога скоріше зможуть досягти компромісу в цьому питанні і підготувати всі необхідні документи», - заявив Зеленський.

Також він відзначив, що обговорив з Ердоганом співпрацю двох країн щодо будівництва доріг, аеропортів, морських портів, а також співробітництво в оборонній, енергетичній та туристичній сферах.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня в МЗС України заявили про 99-відсоткову готовність угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною.