Володимир Зеленський і Біньямін Нетаньягу / REUTERS

Прем’єр-міністр Держави Ізраїль Біньямін Нетаньягу заявляє, що Угода про зону вільної торгівлі з Україною буде ратифікована після дострокових виборів до Кнессету, які мають відбутися 17 вересня.

Читайте такожВільна торгівля з Ізраїлем: вікно можливостей для України

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр Ізраїлю сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Відео дня

Прем'єр Ізраїлю відзначив важливість "негайного початку здійснення роботи над угодою про вільну торгівлю", яка "буде ратифікована одразу ж після виборів у наш парламент".

У цьому зв'язку він відзначив важливість розширення угоди на залучення інвестицій у сферу послуг, і зокрема високі технології.

При цьому він розповів про намір відкрити у Києві та Єрусалимі офіси з розвитку високих технологій.

За його словами, ізраїльська сторона прагне не просто обміну технологіями і залучення українців до галузі високих технологій в Ізраїлі, а хоче бачити залучення інвестицій у галузь високих технологій.

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Ізраїлю про зону вільної торгівлі. Відповідний закон Верховна Рада прийняла 11 липня.

Україна та Ізраїль 21 січня підписали Угоду про зону вільної торгівлі. Метою укладення угоди є створення правових підстав для лібералізації ринків промислових і сільськогосподарських товарів сторін.