Ілюстрація REUTERS

Національний банк в поточному році не очікує традиційних для осені потрясінь в економіці і на валютному ринку України. Про це заявив журналістам заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Читайте такожУ Нацбанку розповіли, завдяки чому зміцнилася гривня

«У нас курс плаваючий, його коливання можуть спостерігатися в дві сторони. Можуть змінитися якісь умови торгівлі, але на даному етапі ми не бачимо передумов для кардинальної зміни ситуації в економіці і на валютному ринку», - сказав Сологуб.

Відео дня

За його словами, середньомісячна відхилення котирувань гривні до долара не перевищує 10%, і в умовах гнучкого курсоутворення такий діапазон коливань є нормою, відповідаючи коливанням валют інших європейських країн.

«Передумов для фундаментальних змін, дивлячись на макроекономічну ситуацію в Україні, ми не бачимо», - підкреслив Сологуб.

Як повідомляв УНІАН, українська гривня за офіційним курсом Національного банку України за липень зміцнилася до долара США на 4,4% - до 25,02 грн/дол.

Поточні котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку становлять близько 25,15 грн/дол.

Державний бюджет України на 2019 рік ґрунтується на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця 2019 року на рівні 29,4 грн/дол.