Олексій Гончарук / REUTERS

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вірить у щорічне зростання економіки України в наступні п’ять років на 5-7% ВВП.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр заявив під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

«Нічого фантастичного в тому, щоб у наступні п’ять років Україна зростала на 5-7% я не бачу. А це сукупне зростання і призводить до 40%. Це не величезна і не фантастична цифра для України», - сказав глава уряду.

Відео дня

Читайте такожУкраїна швидко здолає корупцію та наведе порядок з монополіями - прем'єр

Він зазначив, що перш за все в країні потрібно позбутися природніх монополій, зокрема, в енергетиці та на залізничному транспорті.

«Просто потрібно подолати приватні інтереси та групи впливу. Це зніме кайдани з людей, з інвесторів, з підприємців, які тут працюють. Це і призведе до економічного зростання», - додав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки мінімум на 40% за п’ять років.

За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися як мінімум на 7% на рік.