Маркарова: Україна повинна завершити процес децентралізації / фото УНІАН

Місцеві ради станом на сьогодні використали близько третини коштів, передбачених місцевими бюджетами на капітальні витрати, тоді як на депозитах вони розмістили 7,7 млрд грн.

Читайте такожДержбюджет-2020: третина витрат піде на погашення і обслуговування держборгу

Про це під час представлення проекту державного бюджету на 2020 рік повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Відео дня

«Станом на сьогодні на Єдиному казначейському рахунку налічується 72,4 млрд грн коштів місцевих бюджетів, 7,7 млрд грн лежить на депозитах. З 103,4 млрд грн капітальних витрат власних коштів місцевих бюджетів використано на сьогодні 34,8 мільярда. Ми ще розподіляємо Фонд регіонального розвитку. Про які втрати ми говоримо?»- сказала вона.

З огляду на такі цифри, міністр фінансів зазначила, що необхідно вести дискусію, як збільшити ефективність використання коштів місцевих бюджетів. При цьому вона також зазначила, що для початку Україна повинна завершити процес децентралізації, щоб в цьому питанні настала ясність.

Як повідомляв УНІАН, надходження до місцевих бюджетів платежів, контрольованих Державною фіскальною службою України, в січні-липні цього року зросли порівняно з аналогічним періодом 2018 року на 20,7% - до 150,9 млрд грн.