Нацбанк виготовив 11 мільярдів монет / фото УНІАН

Банкнотно-монетний двір Національного банку України за 25 років своєї історії виготовив майже 25 мільярдів банкнот гривні.

Про це повідомляють у прес-службі НБУ з нагоди 25-річчя Банкнотно-монетного двору.

«Сьогодні Банкнотно-монетний двір (далі – БМД) на 100% забезпечує потреби України у виготовленні власної грошової одиниці: банкнот, розмінних, обігових та пам’ятних монет», — повідомляють у Нацбанку.

Відео дня

Там зазначають, що окрім купюр, Нацбанк виготовив ще й 11 мільярдів монет. Також НБУ готується до випуску нової банкноти номіналом 1000 гривень. Їх планують надрукувати в обсягах близько 5 мільйонів штук.

Читайте такожУсі банки зобов'язані приймати 1, 2 і 5 копійок для обміну протягом року - НБУ

«Банкнота номіналом 1 000 гривень має більше 20 елементів захисту, що дозволяють гарантовано підтвердити її справжність. Вона має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту», — повідомив начальник управління організації виготовлення і захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУ Володимир Тищенко.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2019 року монети номіналом 1, 2 та 5 копійок перестали бути платіжним засобом. Їх поступово вилучатимуть з обігу. Рішення про виведення з обігу монет номіналом 1, 2 та 5 копійок ухвалили 25 червня.

Також Нацбанк вводить в обіг нову банкноту номіналом 1000 гривень. Її випустять 25 жовтня 2019 року.

Крім цього у Нацбанку анонсували вихід монет номіналом 5 гривень восени 2019 року.