Гетманцев зазначив, що 4 жовтня законопроект не встигли винести на розгляд Ради / фото censor.net.ua

До голосування за скандальний законопроект 1210 в другому читанні до нього будуть внесені зміни, що враховують численні зауваження та пропозиції експертів та бізнесу. Сам законопроект потребує суттєвого доопрацювання.

Про це в коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради заявив один з ініціаторів податкових змін, голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"У першому читанні не можуть бути враховані зауваження. Дійсно, ми згодні з тим, що законопроект потрібно суттєво переробити. По-перше, він великий. По-друге, він присвячений кільком значущим для бізнесу моментів і деякі його норми засуворі для нашого бізнесу. Ми це почули й ми це обов'язково врахуємо. Тому робота над законопроектом триває", - зазначив Гетманцев.

Відео дня

За його словами, 4 жовтня скандальний законопроект не встигли винести на розгляд парламенту. Тому голосування за податкові нововведення відбудеться пізніше.

"Ми це зробимо через тиждень, я впевнений. Але тим не менш, ми знаходимося в постійному діалозі з бізнесом. І ті нарікання, про яких кажуть, ми вже зняли, врахувавши ці правки – ще не офіційно, але в тій таблиці, яку ми готуємо до другого читання. І ми зможемо ці правки внести, коли він буде проголосований у першому читанні", - підкреслив Гетманцев.

Водночас він розкритикував тих, хто акцентував увагу на згубний вплив для української промисловості та економіки в цілому підвищення рентної плати на залізну руду, яка буде в десять разів перевищувати відповідну ренту в Росії й призведе до витіснення української металургії російською на світовому ринку.