Експерти оцінили ринок нелегально ввезеного імпорту в 10 млрд дол. / фото УНІАН

Кількість контрабанди, тобто нелегально ввезеного імпорту, в Україні становить в грошовому еквіваленті понад 10 млрд доларів щорічно.

Читайте такожКабмін скоротив кількість митниць до 16 з 26 – Нефьодов

Про це повідомила за результатами круглого столу менеджер комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації Вікторія Куликова.

Відео дня

«Нещодавно було цікаве дослідження Ukraine Economic Outlook, і за їхніми оцінками, вони підрахували кількість контрабанди, нелегально ввезеного імпорту загалом, не лише по техніці та електроніці, за їхніми оцінками це близько 10 млрд дол. щорічно, і з цього всього обсягу побутова техніка і електроніка - це більше 20%. Тобто дійсно дуже багато», - сказала вона.

Куликова також зазначила, що, за оцінками комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації, в деяких категоріях товарів близько 50-70% всього обладнання на території України було завезено і продається нелегально.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський сподівається, що до кінця 2019 року контрабанду в Україні буде припинено.

У вересні він заявляв, що обсяги контрабанди вже істотно зменшилися.

Наприкінці серпня радник президента Олег Устенко заявляв, що ліквідація контрабанди та збільшення експорту дозволять забезпечити зростання економіки України до 7% щорічно. За словами Устенка, зупинення контрабандних потоків дозволить акумулювати кілька мільярдів доларів на рік і відповідно забезпечить додатковий імпульс для зростання економіки країни.