Ілюстрація REUTERS

Оновлені наглядові ради в державних «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» будуть сформовані до кінця року.

Читайте такожСвітовий банк підвищив прогноз зростання економіки України

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів з посиланням на підсумки зустрічі міністра фінансів Оксани Маркарової і міністра економіки Тимофія Милованова з керівництвом у Вашингтоні.

Відео дня

Відзначається, що українська делегація представила порядок денний уряду і дістала підтримку від представників Світового банку.

Зокрема, йдеться про продовження виваженої фіскальної політики та ефективної політики управління державним боргом, подальше впровадження реформи корпоративного управління в держбанках, запровадження обігу землі і механізмів фінансової підтримки фермерів, приватизацію держпідприємств з метою знищити корупцію і наростити інвестиції в українську економіку.

У прес-службі зазначили, що ці та інші заходи можуть дати змогу Україні отримати фінансову підтримку від Світового банку вже на початку 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України на початку жовтня припинив повноваження призначених наприкінці травня п'яти членів наглядової ради «Ощадбанку» і одного - «Укрексімбанку», оскільки ці призначення не отримали погодження Національного банку України.

Згідно зі спільною заявою МВФ, ЄБРР і Світового банку, міжнародні партнери України висловилися на підтримку дій НБУ, наголошуючи на необхідності жорстких стандартів незалежності і відсутності конфлікту інтересів у наглядових радах держбанків.