Ілюстрація REUTERS

Україна виконала 11 з 12 умов для отримання від Європейського Союзу другого траншу макрофінансової допомоги в обсягу 500 млн євро.

Читайте такожУ Мінфіні розповіли, коли і за яких умов Україна отримає фіндопомогу від СБ

Про це повідомила журналістам міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Відео дня

«Щодо другого траншу Євросоюзу у нас було 12 умов, з яких 11 повністю виконано станом на сьогодні. У нас залишається ще одна умова - це приведення правил нашого фінмоніторингу до європейської четвертої директиви», - сказала Маркарова.

За її словами, необхідний законопроект розроблено й активно обговорюється в профільних комітетах, і вже найближчим часом Верховна Рада зможе його схвалити.

Маркарова відзначила, що після цього вже не буде жодних умов, які зупинятимуть, але щоб почати вибірку коштів, потрібно перебувати в програмі Міжнародного валютного фонду.

«Тому наші домовленості з МВФ також є важливими, і у нас ще є відкрита можливість до кінця цього року отримати цей другий транш», - додала міністр.

Як повідомляв УНІАН, Євросоюз цього року може виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги. Відповідне питання міністр фінансів Оксана Маркарова обговорювала у Вашингтоні з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Європейська Рада затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсягу 1 млрд євро в червні 2018 року, а в грудні надав перший транш в обсягу 500 млн євро у вигляді позики під відсоткову ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.